Українські та російські військові продовжать переговори щодо перемир’я

1 Грудня 2014, 23:50

2 грудня керівник переговорної групи від української сторони Володимир Аскаров та керівник групи від російської сторони Алєксандр Лєнцов знову обговорять ситуацію довкола Донецького аеропорту. Про це йшлося під час брифінгу сторін Спільної групи з дотримання режиму припинення вогню на Донбасі.

Керівник групи від української сторони Аскаров зазначив, що робоча зустріч буде продовжена 2 грудня. 

"Сьогодні особовий склад Спільного центру з питань координації та контролю режиму припинення вогню виконував важливі завдання. Ці завдання стосуються розбору випадків відкриття вогню, несанкціонованого відкриття вогню, але центр уваги сьогодні у нас був аеропорт. Голови з української і російської сторони спільного комітету, спільного центру виїжджали у район донецького аеропорту з метою вивчення безпосередньо обстановки й опрацювання пропозицій щодо деескалації напруженості в цьому районі. Сьогоднішня робота дозволила нам більш глибоко вивчити проблемні питання, а завтра на робочій зустрічі, яка відбудеться у Донецьку на більш високому рівні, обговорити питання для пошуку взаємоприйнятного рішення", – зазначив він.

Разом з тим керівник групи від російської сторони Лєнцов висловив сподівання, що ситуацію довкола Донецького аеропорту вдасться вирішити.

"О 12:30 відбудеться зустріч, там будуть обговорюватися питання якнайшвидшого припинення вогню і відведення важкого озброєння. Де дуже проблемним питанням на сьогодні є аеропорт. Будучи дуже проблемним питанням, ми йому приділяємо особливу увагу. Не тільки, тому що останні три дні там була напружена ситуація, а насамперед, тому що це дуже важлива ділянка, як для український Збройних сил, як для України, так і для підрозділів окремих районів Донецької області (бойовиків, – ред.). Я думаю, що найближчим часом ті зусилля, які протягом останніх двох місяців були спрямовані на припинення вогню і виконання основних положень меморандуму, будуть виконані ", – сказав він. 

Нагадаємо, за даними штабу АТО, 1 грудня під час перемовин українські та російські військові домовилися про припинення вогню в районі Донецького аеропорту.

Згодом, з 20:00 1 грудня, штаб АТО втратив зв’язок із Донецьким аеропортом.