Водіїв просять на вихідних бути особливо обережними

28 Листопада 2014, 19:26

Державтоінспекція України попереджає, що до кінця вихідних на всій території країни очікується похмура погода, мокрий сніг, місцями із дощем, на дорогах ожеледиця. Про це йдеться в повідомленні, поширеному прес-службою ДАІ в п'ятницю.

"За складних погодних умов просимо водіїв по можливості утриматися від використання власних транспортних засобів, а у разі керування – бути пильними, не здійснювати крутих маневрів, обирати безпечну швидкість руху, уникати різкого гальмування, дотримуватися дистанції, обережно рухатися на спусках і підйомах, не забувати вмикати ближнє світло фар чи протитуманні фари, користуватися ременями безпеки", – йдеться в повідомленні.

ДАІ також закликає стежити за технічним станом автомобіля та використовувати зимову гуму. Під час вибору місця паркування враховувати ймовірність роботи снігоочисної техніки.

"Прохання до пішоходів в умовах недостатньої видимості переходити дорогу виключно у встановлених місцях. Нагадуємо батькам про доцільність декорування дитячого одягу світловідбивними елементами", – наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, раніше в Автодорі заявляли, що не готові до боротьби з негодою взимку. Понад 70% техніки дорожніх організацій вичерпали строк експлуатації, а запасів палива вистачить на кілька діб роботи в екстремальних умовах.