В Греції страйкують проти звільнень та пенсійної реформи

27 Листопада 2014, 11:59

В Греції 24-годинний страйк, влаштований профспілками, паралізував практично усі сфери життя країни. Про це повідомили міжнародні ЗМІ.

Згідно з повідомленням, закриті державні установи, суттєво порушена робота громадського транспорту, скасовані сотні авіарейсів.

Профспілка приватного сектору GSEE та державного ADEDY оголосили страйк на знак протесту проти запланованих звільнень і пенсійної реформи, яких вимагають ЄС та МВФ.

Як повідомляється, всі грецькі внутрішні і міжнародні рейси були скасовані після того, як авіадиспетчери приєдналися до страйку. Потяги і пороми також зупинили роботу.

В лікарнях працюють медики, які спеціалізуються на надзвичайних ситуаціях, в той часі як податкові та інші місцеві державні установи закриті.

«GSEE протистоїть догматичній одержимості уряду політикою жорсткої економії і підвищення податків», – йдеться в заяві профспілки, опублікованій цього тижня.

Профспілки звинувачують уряд у спробі повернути ринок праці «назад в Середньовіччя» і проводити політику, що веде до «гуманітарної кризи».

Нагадаємо, протягом 20-21 жовтня через страйк пілотів найбільша німецька авіакомпанія Lufthansa скасувала у майже 1,5 тис. рейсів, у тому числі 8 польотів з та до України. 

Позначки: