Порошенко хоче для України втрачене за Януковича місце у Раді директорів ЄБРР

25 Листопада 2014, 19:09

Петро Порошенко підняв питання поновлення місця України в Раді директорів ЄБРР під час зустрічі з президентом банку Сумою Чакрабарті. Про це повідомили у прес-службі президента.

"Петро Порошенко також підняв питання про відновлення місця України у Раді директорів ЄБРР, яке було втрачене у 2011 році за часів правління Віктора Януковича", – йдеться у тексті.

Окрім того, Порошенко під час зустрічі звернув увагу на потреби відновлення інфраструктури Донбасу.

"Президент ЄБРР повідомив про розширення діяльності банку в Україні, зокрема про збільшення ресурсів та механізмів співпраці. Кількість проектів для України зросла вдвічі. Він також наголосив на зацікавленості ЄБРР впроваджувати більш довготермінові проекти в конкретних секторах української економіки із залученням схем гарантування кредитів та інструментів сприяння реформам", – додали у тексті.

Чакрабарті, згідно з повідомленням, також висловив готовність допомогти в організації донорської конференції, наголосивши на важливості проведення реформ.

"Для донорів та інвесторів важливо побачити втілення реформ, відхід від минулого та застосування найкращих практик", – наголосив він, додавши, що необхідна ефективна боротьба з корупцією та зміцнення інституцій.

Нагадаємо, ЄБРР виділить €1,5 млн для фінансування офісу омбудсмена в Україні.