Олланд призупинив постачання “Містралів” до РФ до “подальшого розпорядження”

25 Листопада 2014, 15:15

Президент Франції Франсуа Олланд не вважає можливою передачу російській стороні корабля "Містраль" через ситуацію на сході України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби французького президента.

"Президент Республіки вважає, що нинішня ситуація на сході України як і раніше не дозволяє передачу Росії першого "Містраля". У цьому зв'язку він вважає за необхідне відстрочити до нового розпорядження вивчення запиту на дозвіл поставки Росії першого "Містраля", – йдеться у повідомленні прес-служби.

Від інших коментарів у Франції відмовилися.

Між тим, заступник міністра оборони РФ Юрій Борісов зазначив, що російська сторона наразі не висуватиме претензій до французів.

"Ні, поки нічого нікуди не подаємо", – зазначив він під час відповіді на запитання про оскарження дій Франції.

"У контракті все прописано, ми будемо діяти відповідно до букви контракту, як усі цивілізовані люди" – додав Борісов.

Раніше французькі ЗМІ повідомляли, що з 17 листопада російські моряки, дислоковані у французькому порту Сен-Назер, нібито отримали доступ на борт вертольотоносця "Владивосток" класу "Містраль", однак наступного дня Олланд заперечив це.

Нагадаємо, 14 листопада мала відбутися передача «Містраля» російському замовнику. Однак раніше прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс сказав, що наразі не бачить умов для передачі Росії корабля «Містраль». 

Водночас глава адміністрації російського президента Сергій Іванов заявляв, що Росія буде судитися з Францією у разі непостачання вертольтоносців і вимагати відшкодувати неустойку за контрактом.

Крім того, повідомлялося, що команда «Містраля» перебуватиме у Франції до кінця року.