За добу бойовики й росіяни обстріляли українських військових 35 раз

25 Листопада 2014, 08:31

Протягом доби російсько-терористичні війська відкривали вогонь близько 35 разів. Про це на своїй сторінці y Facebook повідомляє Дмитро Тимчук, керівник групи «Інформаційне Опір».

Найбільш активні обстріли противник вів на напрямках:

– Донецьке – 12 обстрілів;

– Луганське – 12 обстрілів;

– Дебальцевське – 7 обстрілів.

Вогонь вівся в основному з мінометів (12 обстрілів) і РСЗВ (9 обстрілів). Менш активно використовувалася ствольна артилерія (7 обстрілів) і стрілецькі озброєння.

У смузі ДокучаєвськНовотроїцькеГранітне тривають обстріли і зіткнення між бойовиками і передовими підрозділами українських військ.

У районі н. п. Гранітне противник обстріляв позиції українських військ з мінометів і стрілецьких озброєнь. Обстріли позицій українських військ з ствольної артилерії зафіксовані в районі на північний схід Миколаївки.

Зафіксований обстріл бойовиками житлового району Докучаєвська.

На приморському напрямку триває контрбатарейна боротьба між артилерійськими підрозділами українських військ і російсько-терористичними військами, з метою завоювання вогневої переваги. Також контрбатарейна боротьба ведеться в районі Дебальцевського плацдарму, в смузі Піски – Авдіївка, а так само Трьохізбенка-Щастя-Станиці Луганської. Бойовики намагаються наносити вогневе ураження підрозділам українських військ не тільки на передових позиціях, але і в глибині бойових порядків.

«З метою проведення дорозвідки цілей і коригування ведення вогню бойовики досить активно використовують як технічні засоби (включаючи БПЛА, особливо на Маріупольському напрямку, апаратуру радіолокаційної та оптико-електронної розвідки), так і спеціально підготовлені групи наземних коректувальників», – наголошує Тимчук.