Терористи перешкоджають доставці гуманітарки для населення Донбасу – РНБО

24 Листопада 2014, 15:23

У РНБО не полишають спроб доставити на підконтрольні проросійським бойовикам території гуманітарну допомогу, проте терористи категорично відмовляються приймати будь-яку допомогу, окрім російської. Про це на брифінгу повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

«Дуже багато разів представники ДСНС намагалися доправити туди допомогу, проте бойовики кожного разу категорично відмовлялися її приймати», – сказав Лисенко.

За його словами, проросійські терористи не хочуть гарантувати безпеку гуманітарного вантажу та допускати до нього представників Червоного Хреста.

«Якщо терористи хочуть, щоб люди отримали гуманітарну допомогу від України, то повинні забезпечити умови для її перевезення та допустити до її роздачі представників Міжнародного комітету Червного Хреста, щоб все відбулося за міжнародними правилами надання гуманітарної допомоги», – зазначив Лисенко.

Він наголосив, що гуманітарна допомога, яку терористи не пропускають на захоплені території, регулярно розповсюджується у населених пунктах на підконтрольних українській владі землях.

«За останні місяці рятувальники ДСНС доправили на Донбас 400 тонн гуманітарної допомоги. Це продукти харчування і предмети першої необхідності, на які було виділено 10 млн гривень з держбюджету», – констатував Лисенко.