Метою України є вступ до НАТО – коаліція

21 Листопада 2014, 11:07

Учасники парламентської коаліції дійшли згоди, що метою України має стати вступ до НАТО. Про це повідомив новообраний народний депутат Єгор Соболєв на своїй сторінці у Facebook.

"Вступ до НАТО є метою України. Це останнє рішення політичних сил нової парламентської більшості, про яку ми тільки що домовилися в парламенті", – зазначив депутат.

Як відомо, у ніч на 21 листопада представники 5 партій підписали коаліційної угоду. Офіційна презентація тексту угоди за участі представників та лідерів політичних сил відбудеться 21 листопада о 12:30.

Нагадаємо, що 19 листопада прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков виступив із заявою про те, що РФ вимагає 100-відсоткової гарантії від України про невступ до НАТО.

20 листопада з офіційною заявою з цього приводу виступило міністерство закордонних справ РФ, вимагаючи гарантій, що після відмови Ураїни від позаблокового статусу вона не вступить в Альянс. У свою чергу в НАТО відповіли, що Росія повинна поважати суверенні рішення України.