Поблизу кордону на Сумщині виявили шини від знятого з озброєння російського винищувача

18 Листопада 2014, 11:49

Прикордонники виявили 11 гумових покришок від шасі винищувача-перехоплювача Міг-25 на кордоні між Україною та РФ. Про це повідомили у прес-службі ДПСУ.

"Учора прикордонники відділу "Сопич" Сумського загону під час перевірки прилеглої до держкордону території виявили покришки до військового літака Міг-25. 11 гумових покришок прикордонний наряд помітив між українським  населеним пунктом Сопич та російським Некислиця", – йдеться у повідомленні.

"Відповідно до маркування, зазначеного на покришках, вони виготовлені для військового літака – винищувача-перехоплювача Міг-25. Виявлений товар встановленим порядком буде передано фіскальним  органам. Наразі проводять заходи зі встановленню осіб, причетних до протиправної діяльності на державному кордоні", – додали у тексті.

Винищувач-перехоплювач Міг-25 перебував на озброєнні Радянської армії від 1969 року. До 1996 року він стояв на озброєнні Збройних сил України. У РФ Міг-25 зняли з озброєння у 2013 році, але перед тим повідомляли про можливе перепрофілювання літака для цілей розвідки. Наразі Міг-25 стоять на озброєнні арабських країн.