Україна парафувала кредитні угоди щодо позики Світового банку на 378 млн доларів

17 Листопада 2014, 16:53

Україна парафувала кредитні угоди щодо залучення позики Світового банку та Фонду чистих технологій на суму 378,425 млн. дол. Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

14 листопада 2014 року делегації України та Світового банку завершили переговори за Другим проектом з передачі електроенергії, і за результатами переговорів підписано протокол та парафовано кредитні угоди, які передбачають залучення позики Банку та Фонду чистих технологій на суму 378,425 млн. дол. США, зазначає прес-служба.

Позики залучаються для реалізації ДП «НЕК «Укренерго» Другого проекту з передачі електроенергії.

Ухвалення протоколу про проведення переговорів, згідно з повідомленням, має відбутися 22 грудня цього року на засіданні Ради директорів Світового банку.

Нагадаємо, це вже третій проект Світового банку в державному секторі у сфері енергетики (перший – Реабілітація гідроелектростанцій, позика – 166 млн. дол. США; другий – Проект з передачі електроенергії, позика – 200 млн. дол. США).

У рамках проекту передбачено реалізацію компоненту «Розумні електромережі» (за рахунок позики Фонду чистих технологій в розмірі 48,425 млн. дол. США). Його реалізація сприятиме розширенню можливостей ОЕС України в частині підключення генеруючих потужностей на основі відновлюваних джерел енергії.

Позначки: