У Празі над мерією вивісили український прапор

15 Листопада 2014, 16:09

Міський голова Праги вивісив над мерією український прапор. Про це йдеться у повідомленні президента України Петра Порошенка в соцмережі Twitter.

«Мер Праги вивісив український прапор над мерією. Дякую чехам і всьому цивілізованому світу за підтримку України!», – йдеться у повідомленні.

Як відомо, в квітні після анексії Криму президент Чехії Мілош Земан у своїх інтерв'ю закликав до "жорстких превентивних заходів" проти Росії, висловлював підтримку санкцій і навіть публічно виступав за операцію НАТО, якщо Росія зважиться на окупацію Східної України.

Починаючи з червня риторика президента змінилася. Зокрема, він  "не бачив жодних причин" для санкцій ЄС проти РФ, а у вересні заявив, що в Україні йде громадянська війна і "кілька сотень добровольців" з Росії не можна розцінювати як російське вторгнення.

Нагадаємо, на початку вересня президент Чехії Мілош Земан заявив, що не вважає дії Росії на сході України вторгненням.

У листопаді в ефірі чеського радіо Земан обклав матюками російських політв'язнів  та назвав несправедливим порівняння Владіміра Путіна з радянськими лідерами.

Згодом на вулицях Праги з'явилися білборди з цитатою лідера кримських татар Мустафи Джемієва щодо цинічної позиції президента Чехії по відношенню до анексії Криму, в першу чергу через те, що за виступ проти радянської окупації Чехословаччини у 1968 році сам Джемілєв відсидів у в'язниці три роки.