На Донеччині затримали трьох бойовиків

14 Листопада 2014, 09:31

На  підконтрольній українським силовикам території Донецької області контрозвідка СБУ затримала терористичну групу у складі трьох бойовиків. Про це йдеться у повідомленні прес-центру Служби безпеки.

«Встановлено, що ватажок групи з позивним «Сорок сьомий», 1974 року народження, громадянин України, був завербований працівником російської спецслужби «Борманом» та пройшов спеціальну підготовку  у м.Таганрог Російської Федерації», – йдеться у повідомленні.

За завданням кураторів з російських спецслужб бойовики мали вчинити теракти в районі Маріуполя Донецької області.

Крім того, у членів злочинної групи вилучили ручний протитанковий гранатомет РПГ-22, 4 наступальні гранати, понад 15 кг хімічних сумішей для приготування саморобного вибухового пристрою та елементи дистанційного керування ним, топографічні карти Донецької області з позначками потенційних об’єктів для вчинення терактів.

«Слідчі дії в рамках кримінального провадження за ч. 1 ст 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України тривають, встановлюють спільників та посібників», – резюмували в СБУ.

Нагадаємо, 7 листопада група розвідки полку "Азов" спільно з СБУ затримали громадянина Російської Федерації, бойовика  з позивним “Дядя Вітя”.