В ДУСі погрожують відібрати державні дачі в Азарова і Богатирьової

13 Листопада 2014, 16:34

З грудня оголошеним в розшук екс-прем'єр-міністру Миколі Азарову та екс-міністру охорони здоров'я Раїсі Богатирьовій піднімуть тарифи за державні дачі, а у випадку несплати об’єкти повернуть у державну власність. Про це 13 листопада повідомив на прес-конференції керівник Державного управління справами Сергій Березенко.

Як зазначив Березенко, відповідно до інвестиційних договорів, оренда будинків чиновників у Конча-Заспі після перерахунку тарифів скоротиться з більш ніж 20-ти років до 4-5 років.

За умови повної сплати тарифів, через 4-5 років будинки вищих чиновників у Конча-Заспі повернуть в держвласність, а у випадку несплати договір можуть розірвати, – передає  ЛІГАБізнесІнформ.

Відповідаючи на запитання, чи будуть розраховуватися за тарифами Азаров і Богатирьова, які перебувають за кордоном, Березенко зазначив, що для оплати вони матимуть два місяці.

"Якщо вони за грудень-січень не заплатять, ми на лютий вийдемо з новими об'єктами, які будуть повною держвласностю", – наголосив він.

Нагадаємо, у квітні Кабінет міністрів припинив фінансувати утримання державних дач чиновників. 

Нещодавно стало відомо, що утримання резиденції екс-президента Віктора Ющенка, а також дач кількох десятків посадовців, коштує державі 30 млн грн на рік.