Семерак: Рада асоціації Україна-ЄС збереться у Києві 15 грудня

10 Листопада 2014, 16:21

Перше засідання Ради асоціації Україна-ЄС попередньо заплановане на 15 грудня у Києві. Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Остап Семерак.

"Перше засідання Ради Україна-ЄС попередньо планується провести 15 грудня у місті Києві", – сказав він.

За його словами, склад української частини ради, відповідно до Угоди про асоціацію, формують всі члени Кабінету міністрів, європейської частини – європейські комісари.

"Я покладаю великі надії на перше засідання Ради Україна-ЄС, оскільки це є політичний орган, який прийматиме політичні рішення і буде координувати весь процес європейської інтеграції на найближчі роки", – додав Семерак.

Нагадаємо, 16 вересня Верховна Рада України синхронно з Європейським парламентом ратифікувала угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

На цей час процедуру ратифікації Угоди про асоціацію України і Євросоюзу повністю завершили з 28 країн-членів ЄС Румунія, Словаччина, Литва, Латвія, Мальта і Болгарія. Також ратифікацію завершила сама Україна. Крім того, ратифікацію угоди підтримав Європейський парламент.

Угода формально набуде чинності після того, як ратифікаційні процедури завершать усі країни, що може протривати й кілька років. Із 1 листопада, ще до завершення ратифікаційного процесу, розпочалося тимчасове застосування угоди.