Бойовики приписали собі зафіксовану ОБСЄ колону техніки, а в РНБО у приналежності “сумнівів немає”

9 Листопада 2014, 14:12

Бойовики заявили, що техніка без маркування, яку зафіксували 8 листопада спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ у Макіївці та Донецьку, їхня, а у РНБО "немає сумнівів" кому належить зброя. Про це заявили один з ватажків терористів Едуард Басурін та речник РНБО Андрій Лисенко.

"Ця колона належить ополченню, а що ще це може бути? Всі ми чуємо стрілянину по місту, у зв'язку з цим виникає необхідність ротувати частини ополчення, змінювати позиції. Колону перемістили з тактичних міркувань", – заявив Басурін.

Водночас, у РНБО зазначили, що інформація ОБСЄ свідчить про збільшення озброєння та чисельності бойовиків.

"ОБСЄ не зазначила, кому саме належать техніка та солдати, але в українських військових немає сумнівів щодо цього", – зазначив Лисенко.

Нагадаємо, 8 листопада спостерігачі ОБСЄ зафіксували переміщення 40 вантажівок із важким озброєнням та танками. У звіті йдеться, що кожна машина везла на буксирі 122-міліметрову гаубицю. 19 КамАЗів не мали номерів або іншого маркування. Пізніше у Донецьку зафіксували колону з дев'яти танків, які рухалися у невідомому напрямку.

Також повідомлялося, що голова ОБСЄ Дідьє Буркхальтер висловив занепокоєння у зв’язку зі звітами спостерігачів ОБСЄ про переміщення техніки на зайнятих терористами територіях.