У Хорватії лікуватимуться восьмеро поранених бійців АТО

8 Листопада 2014, 10:17

Восьмеро військовослужбовців Національної гвардії України, які зазнали поранень під час АТО, вже прибули на лікування та реабілітацію до Хорватії. Про це повідомили в прес-службі Нацгвардії.

Згідно з повідомленням, у міжнародному аеропорту Загреба гвардійців зустрів посол України в Хорватії Олександр Левченко та супроводжував поранених до медичного закладу.

Наразі бійці проходять діагностику у одному із найбільших госпіталів Хорватії. А вже найближчими днями для бійців розпочнеться тривалий курс реабілітації у Вараждінські Топліце – одному із лікувальних курортів Хорватії, які відомі своїми термальними джерелами.

У медичних закладах Хорватії поранені пройдуть повне діагностування та обстеження, а також, при необхідності, оперування, повний курс терапії та психічну і фізичну реабілітацію. Також завдяки Посольству України в Республіці Хорватія з поранених українських військових увесь час будуть супроводжувати два волонтери-перекладачі.

Нагадаємо, що поранених у зоні антитерористичної операції українських військових також лікують, зокрема, в Німеччині, Ізраїлі, Туреччині, Угорщині, Латвії та Естонії.