Тимчук: за добу терористи майже 50 разів обстріляли позиції АТО

7 Листопада 2014, 09:00

Протягом останньої доби в районі бойових дій на Донбасі зафіксовано 49 обстрілів російсько-терористичними військами позицій українських військ. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

За його даними, найбільша активність бойовиків зафіксована на Дебальцевському напрямку (15 обстрілів); Донецькому напрямку (12 обстрілів); Первомайському напрямку (10 обстрілів); Луганському напрямку (7 обстрілів).

За інформацією Тимчука, сформовані ударні тактичні групи російсько-терористичних військ зосереджені в районах оперативного призначення і готові до активних дій.

"Посилено формуються резерви і другі ешелони. Створюються запаси матеріально-технічних засобів. Закінчені основні заходи з розвідки цілей (позиції, блок-пости, базові табори українських військ) для артилерії російсько-терористичних військ, ведеться дорозвідка і уточнення даних для стрільби", – наголосив експерт.

Також Тимчук повідомляє, що через пункт пропуску «Ізварине» з території РФ в Україну пройшла колона бронетехніки.

"В район н.п. Щастя (Луганська область, Україна) прибула батальйонна тактична група ЗС РФ. Раніше тут зафіксували ротну тактичну групу російських десантників", – повідомив він.

Нагадаємо, 4 листопада відбулося засідання РНБО, під час якого ухвалили низку рішень, зокрема про скасування закону про особливий статус окремих районів Донбасу.

Водночас, за словами РНБО, режим припинення вогню на Донбасі досі в силі.