У Києві на станції метро “Театральна” з’явиться панно у вигляді 3D малюнку

6 Листопада 2014, 20:34

На станції «Театральна» з 21 до 23 години відбудеться урочисте відкриття панно у вигляді 3D малюнку із зображенням театральної сцени. Про це розповіла начальник прес-служби Київського метрополітену Наталія Макогон.

"Сьогодні у нас заплановане відкриття 3D -панно із зображенням сцени у торці станції метро "Театральна", де раніше був бюст Леніна. Наразі  він закритий дерев'яним щитом, на якому, власне, зроблено це зображення. Завдяки 3D-ефекту люди, які перебуватимуть у торці станції, стоятимуть начебто на сцені, а ті, хто спускатиметься ескалатором або переходитимуть на іншу гілку метрополітену, дивитимуться на них як на "акторів", – сказала Макогон.

Вона нагадала, що цей проект Київському метрополітену запропонувала компанія «Уолл Стріт» на спонсорських умовах, він тимчасовий і, за попередньою домовленістю, триватиме орієнтовно до лютого, а далі "будемо дивитися".

Макогон повідомила, що Київський метрополітен направив до мерії листа з проханням вирішити питання з монументом Лєніна, зображення якого зараз закрите, тому що стихійних акцій з його знесення допускати не можна.

"Повинні пройти громадські  слухання з цього питання, і якщо громадяни не хотітимуть бачити Лєніна, його треба цивілізовано демонтувати", – наголосила начальник прес-служби.

Вона розповіла також, що виключно для сьогоднішньої церемонії відкриття частину станції загородили, тому що очікуються багато гостей, але інша частина, особливо пересадочний вузол, працюватимуть у звичайному  режимі.

За словами Макогон, на офіційному відкритті із зображення буде знято тканину, яка його закриває, виступлять представники Міністерства культури, Київської державної адміністрації, Київського метрополітену, театральні та культурні діячі, буде невеличка презентація компанії, яка реалізувала проект для киян, та виступ театру пантоміми.

"До завтра всі банери будуть зняті, картина буде у відкритому доступі, і пасажири зможуть підходити фотографуватися", – підсумувала Макогон.