У Франції звільнили працівника, що відповідав за поставки “Містраля” до РФ

1 Листопада 2014, 12:12

Керівництво суднобудівної компанії DCNS відсторонило від виконання службових обов'язків Іва Дестефаніса, який відповідав за проект поставок Росії вертольотоносців типу "Містраль". Причиною звільнення став лист із запрошенням, що його Дестефаніс відправив до Москви, пише газета Echos.

За даними видання, в листі від імені корпорації містилося запрошення на церемонію передачі першого з двох "Містралів", які Франція має поставити Росії. Згідно зі зверненням, церемонія мала відбутися 14 листопада.

Париж був змушений спростувати ці дані, підкресливши, що політичні умови роблять неможливою передачу корабля Росії.

Генеральний директор DCNS Ерве Гійу відсторонив Іва Дестефаніса від займаної посади в четвер увечері. Раду директорів корпорації про це повідомили у п'ятницю вранці.

DCNS і компанія-підрядник STX, що здійснює будівництво "Містралів", відмовилися коментувати цю інформацію.

Як повідомлялося, раніше у РФ заявили, що отримають "Містраль" 14 листопада. Рособоронэкспорт отримав запрошення до французького Сен-Лазера саме на цю дату. Тим часом, у Франції не підтвердили цю інформацію.

Раніше Франція з урахуванням ситуації в Україні визнала невідповідними умови для постачання Росії першого вертольотоносця типу "Містраль".

Нагадаємо, що Франція має чинний контракт з Росією на будівництво чотирьох вертольотоносців типу "Містраль", які можуть використовуватися для Чорноморського флоту РФ.

Як повідомлялося, президент Франції Франсуа Олланд заявив, що його країна не припинятиме військової співпраці з Росією.