У РФ заявили, що отримають “Містраль” 14 листопада

29 Жовтня 2014, 16:42

Російський уряд очікує, що Франція передасть Росії перший вертольотоносець "Владивосток" вже 14 листопада. Про це заявив віце-прем'єр-міністр уряду РФ Дмітрій Рогозін.

"Рособоронэкспорт отримав запрошення 14 листопада прибути в Сен-Лазер, де вже перебувають 360 російських військових моряків екіпажу і 60 фахівців-інструкторів для підготовки нових екіпажів, для передачі першого корабля "Владивосток" і для спуску на воду другого корабля", – заявив Рогозін.

За словами Рогозіна, з точки зору технічного виконання контракту все йде за планом.

"Що стосується політичних рішень, то ми виходимо з того, що Франція має сама захищати свою власну репутацію надійного партнера, в тому числі у питаннях військового співробітництва", – зазначив віце-прем'єр-міністр.

Він заявив, що ще під час перебування в Брюсселі сам спостерігав спроби американців і східноєвропейців натиснути на французів.

"Французи завжди відповідали, що для них самих це лакмусовий папірець їх національної гордості і суверенітету", – підсумував заступник голови уряду.

Як відомо, Франція має прийняти рішення щодо "Містралів" до кінця жовтня.

Раніше Франція з урахуванням ситуації в Україні визнала невідповідними умови для постачання Росії першого вертольотоносця типу "Містраль".

Нагадаємо, що Франція має чинний контракт з Росією на будівництво чотирьох вертольотоносців типу "Містраль", які можуть використовуватися для Чорноморського флоту РФ.

Раніше президент Франції Франсуа Олланд заявив, що його країна не припинятиме військової співпраці з Росією.

Також нагадаємо, що в липні у Парижі протестували проти продажу "Містралей" до Росії.