«Батьківщина» готова приєднатися до коаліції – Тимошенко

29 Жовтня 2014, 16:05

Партія "Батьківщина" готова вступити в коаліцію у новій Верховній Раді. Про це 29 жовтня під час прес-конференції заявила лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

"Батьківщина" готова до участі в коаліції демократичних сил. Вона має об'єднувати всі 5 політичних партій в парламенті. Ми переконані, що новий уряд має формуватися на основі професійності, а не партійних квот. Ми не ставимо жодних умов щодо отримання посадових портфелів. Головне, ми просимо патрнерів підтримати наші основні приороітети розвитку країни. Таких приорітетів 4: мир, Європейський союз, НАТО і реальні реформи", – заявила Тимошенко.

Вона також назвала три першочергові завдання, які повинна вирішили нова коаліція. По-перше, зняти недоторканість з усіх суддів, нардепів.

"Це є продовженні системи люстрації. Наша фракція буде голосувати за це одностайно", – зазначила Тимошенко.

По-друге, "Батьківщина" вимагає негайно скасувати позаблоковий статус України.

"Це першочергове завдання для до вступу України до НАТО", – пояснила лідер партії.

"Третє – нам потрібно провести справжню зачистку корупції. Розмови про ліквідацію корупції вже втомили суспільство", – додала вона.

Крім того, Тимошенко запропонувала партіям, які проходять до Верховної Ради, створити єдину коаліційну угоду

 «Ми твердо переконані, що нам потрібно створити єдиний  проект коаліційної угоди, яка має чіткий антикризовий план дій на найближчу зиму  – як пережити зиму, як забезпечити тепло в будинках, дитсадках, як своєчасно виплатити пенсії, зарплати, як спільно забезпечити стабільність країни», – заявила Тимошенко.

Вона наголосила, що для того, щоб вивести країну з кризи, потрібна єдність всіх демократичних сил.

«Не можна повторювати помилки з роз`єднанням в демократичному таборі. Я сподіваюсь на мудрість всіх п’яти  демократичних  партій», – резюмувала Тимошенко.

Як повідомлялось, опубліковано проект коаліційної угоди, яку обговорюють переможці парламентських виборів-2014. Текст проекту "тільки для цілей обговорення" нараховує 48 сторінок.

В угоді, оприлюдненій на сайті solydarnist.org, прописані зобов’язання членів коаліції.

Зокрема в документі йдеться й про те, що Кабмін хочуть зобов'язати щомісячно звітувати про впровадження угоди перед Верховною Радою.