Тимчук: Бойовики перекинули 5-6 танків й іншу бронетехніку до Тельманово

29 Жовтня 2014, 08:50

Зафіксована перекидання бронегрупи російсько-терористичних військ через район Саур-Могили за напрямом н.п.Тельманово. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Дмитро Тимчук, керівник оперативної групи «Інформаційний Опір».

«Бронегруппа включає до 20 одиниць бронетехніки, включаючи 5-6 танків», – повідомляє Тимчук.

Тим часом районі н. п. Донецк (північний і північно-західний райони міста) розгорнута «зведена бригада» російсько-терористичних військ.

«Основа «бригади» – доукомплектований батальйон «Оплот» і кілька дрібних терористичних груп. «Бригада» оснащена кількома десятками одиниць бронетехніки і до 30 од. артсистем. Відзначені випадки проникнення диверсійно-розвідувальних груп терористів в райони, контрольовані українськими військами, за окружною дорогою Донецька», – наголосив керівник оперативної групи «Інформаційний Опір».

Також в Донецьку зафіксовані мобільні групи російських військ, що діють без взаємодії з терористичними угрупованнями.

««Координуючий центр» російських ДРГ розташований на східній околиці Донецька. Раніше відзначалася перекидання в цей район командно-штабних машин (КШМ) військ РФ з району н. п. Торез», – заявив Тимчук.

Окрім того, на Старогнатівському плацдармі відзначається активність військ противника на флангах (н. п. Гранітное, Новотроїцьке). За попередніми даними, йдеться про розвідку боєм.

«В смузі н.п.Стаханов-Слов'яносербськ відзначається концентрація військ противника. Значна частина підрозділів – російські військовослужбовці, переодягнені в місцевих «ополченців». Зафіксовано близько 40 од. артилерії, включаючи реактивну (РСЗВ)», – заявив Тимчук.

Також у районі н. п. Маріуполь відзначається активність противника у напрямку до трасі Н20. Зафіксовано висування з району н.п.Новоазовск батальйонної тактичної групи російсько-терористичних військ. Основа БТГ – російські найманці («кадировци», осетини, «козаки») та місцеві терористи з «ДНР» і «ЛНР».

Як повідомлялось, з початку «перемир'я» терористи порушили понад 2150 разів.