Суд у справі беркутівця Зінченка про розстріли на Майдані перенесли на 31 жовтня

27 Жовтня 2014, 17:35

Судове засідання у справі колишнього беркутівця Сергія Зінченка, якого підозрюють у розстрілі протестувальників на Майдані, перенесли на 31 жовтня. Підстава – Зінченка з невідомих причин не доставили до зали суду.

Як відомо, Зінченко перебуває у СІЗО з 4 квітня. Раніше Апеляційний суд Києва залишив його під вартою попри клопотання захисту змінити йому міру запобіжного заходу.

Як повідомлялось, 19 вересня командир «Беркуту» Дмитро Садовник був звільнений Печерським судом з-під варти і відправлений під домашній арешт. Після цього він кілька разів не з’являвся на засідання Апеляційного суду щодо своєї справи, а 3 жовтня зник.

Деякі ЗМІ із посиланням на джерела у правоохоронних органах писали, що він перебуває на території анексованого Криму.

4 жовтня суд дав дозвіл на затримання Садовника. Однак адвокат командира «Беркуту» заявив, що його підзахисного викрали, щоб знищити. Дружина підозрюваного Садовника написала заяву в міліцію про його викрадення.

6 жовтня Апеляційний суд Києва скасував рішення Печерського райсуду, який раніше змінив запобіжний захід Садовникові.

Відтак суддя Печерського райсуду Києва Світлана Волкова стала підозрюваною у справі про винесення нею завідомо неправосудної ухвали, що призвело до тяжких наслідків (ч.2 ст.375 КК України).

Наразі місце перебування Садовника невідоме. У Міністерстві внутрішніх справ заявили, що не мають інформації про виїзд за Садовника. 

Читайте також: Справи Майдану: підозрюваних у вбивствах і побиттях відпускають на волю