На 217 окрузі у Києві повторних виборів не буде

27 Жовтня 2014, 01:41

Центральна виборча комісія не розглядає можливості проведення повторних виборів на 217 виборчому окрузі м.Києва через позаштатну ситуацію. Про це заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера.

«Про повторні вибори чи будь-які інші додаткові вибори на 217 окрузі ми не повинні так ставити питання. Я думаю, що 217 округ повинен зосередитися, і я вже звертав увагу членів окружної виборчої комісії, що вони у суворій відповідності до вимог закону повинні приймати протоколи дільничних виборчих комісій і надалі працювати», – зазначив Магера.

Він висловив сподівання, що інциденти, які зафіксували під час роботи окружкому, повторюватися не будуть.

«Ми звернули увагу голови ОВК на те, що комісія повинна працювати у суворій відповідності до вимог закону, те саме було сказано і заступнику голови комісії», – підкреслив Магера.

Заступник голови ЦВК також запевнив, що у випадку чергових позаштатних ситуацій Центрвиборчком має достатньо важелів впливу на роботу комісії 217 округу у м. Києві. Це стосується, наприклад, дострокового припинення повноважень членів комісії, а також початку розслідування правопорушень правоохоронними органами.

Як відомо, 26 жовтня міліція затримала біля округу №217 у Києві десятьох тітушок.

Крім того, в ОВК зафіксували спробу встановити шпигунську програму на сервер окружкому. За цим фактом у МВС порушили кримінальну справу.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про затримання голови ОВК № 217 у зв’язку з порушенням виборчого законодавства.

Згодом, в СБУ заявили, що слідчі не знайшли підстав для затримання голови  217 ОВК.