На Донеччині звільнили викрадену голову ДВК

24 Жовтня 2014, 19:06

Бійці батальйону "Київ-2" звільнили викрадену бойовиками голову виборчої комісії №60 у місті Волноваха Донецької області. Про це повідомляє прес-служба МВС України.

У МВС зазначили, що через кілька годин після призначення нового керівника окружної виборчої комісії №60 до міліції надійшло повідомлення про її зникнення.

"У результаті оперативних заходів, проведених бійцями спецбатальйону МВС "Київ-2", місцезнаходження зниклої жінки було встановлено, вона була звільнена, а викрадачі – затримані", – заявили в міліції.

Правоохоронці знайшли жінку у підсобному приміщенні одного з кафе Волновахи. З нею доволі довго та настирливо говорив чоловік, який зустрів її біля офісу. Жінку звільнили. За підозрою в її викраденні затримані двоє місцевих мешканців.

За словами заступника командира батальйону "Київ-2" Віталія Кряжа, жінка повідомила, що їй за відмову від посади пропонували гроші. Спочатку мова йшла про 10 тисяч гривень, потім – про іншу суму.

Замовником викрадення виявився місцевий приватний підприємець. Наразі з потерпілою та із затриманими працюють відповідні органи СБУ України.

У повідомленні також наголошується, що наразі батальйон несе службу по охороні правопорядку у Волноваському районі Донецької області, зокрема – контролює дорогу Донецьк-Маріуполь. Волноваський район – найбільший за територією в Донецькій області.

Під час  виборів батальйон "Київ-2" буде забезпечувати правопорядок і законність на території 2/3 Волноваського району Донецької області, нагадали в МВС.

Нагадаємо, за даними Донецької облорганізації КВУ під сумнівом залишається проведення виборів на 45, 49, 51, 53 та 59 округах.

Як відомо,  за прогнозами фахівців, понад 4,5 мільйона виборців не зможуть проголосувати. Зокрема, скористатися своїм правом правом голосу не зможуть 49% виборців Донеччини та 69% мешканців Луганської області.