В КМДА виявили порушень на майже 200 мільйонів

24 Жовтня 2014, 11:48

Результати внутрішнього аудиту Київської міської державної адміністрації лише за третій квартал цього року виявили порушень на суму понад 195 мільйонів гривень. Про це повідомили у прес-службі КМДА з посиланням на мера Києва Віталія Кличка.

Міський голова зауважив, що за липень-вересень 2014 року управління внутрішнього фінконтролю та аудиту КМДА провело 42 контрольних заходи.

Серед загальної суми порушень – 89 мільйонів гривень – порушення з ризиком втрат, а 40 мільйонів – фактичні втрати.

"За результатами цих заходів звільнили 4-х керівників. До правоохоронних органів ми передали матеріали по 9 епізодах, порушені 3 нових кримінальних провадження. При цьому 12 контрольних заходів здійснювали спільно з правоохоронними органами і по них найближчим часом ми очікуємо відповідного реагування", – заявив Кличко.

Він додав, що наразі КМДА опрацьовує рішення щодо оприлюднення висновків внутрішнього аудиту після кожного контрольного заходу.

"І корупцію в столиці ми знищимо. Бо саме вона сьогодні заважає і наповненню бюджету, і залученню інвестицій, і наведенню ладу в місті загалом", – підкреслив Кличко. 

Як відомо, раніше мер Києва звернувся до киян з проханням звертатися до нього особисто, якщо хтось з міських чиновників вимагає хабара.