Терористи пожвавили бойові дії на півдні Донеччини – РНБО

23 Жовтня 2014, 14:39

На півдні Донецької області спостерігають пожвавлення дій бойовиків. Про це повідомив речник РНБО Андрій Лисенко під час брифінгу.

"За минулу добу у зоні АТО зафіксовано зниження активності терористів у Луганській області. Натомість на півдні Донецької області, де, як ми раніше повідомляли, було зафіксовано передислокацію російсько-терористичних загонів та техніки, відбулося пожвавлення дій бойовиків", – зазначив Лисенко.

За його словами, у зазначеній місцевості почастішали обстріли з боку бойовиків.

"Так, установки "Град" чотири рази було застосовано неподалік селища Старогнатівка Тельманівського району та під селом Миколаївка Волноваського району. З мінометів обстріляли позиції сил АТО під Павлополем та Талаківкою. У районі населеного пункту Новоласпа Тельманівського району українські військові відбили напад на опорний пункт сил АТО", – перелічив Лисенко.

Також бойовики здійснили спробу форсування річки Кальміус з метою виходу на трасу Донецьк-Маріуполь.

"Поблизу села Піщевик Новоазовського району наші розвідники, які постійно здійснюють пошук диверсійно-розвідувальних груп терористів, виявили скупчення бойовиків. За оперативними даними, терористи готувалися форсувати річку Кальміус та влаштувати низку диверсій на трасі Донецьк-Маріуполь. Наші розвідники вступили в бій, диверсанти противника зазнали втрат та були змушені відступити у східному напрямку. На жаль, у цьому бою загинув один наш військовослужбовець", – додав Лисенко.

Нагадаємо, за інформацією Штабу оборони Маріуполя, 22 жовтня загинув один військовослужбовець під час обстрілу бойовиками машини Збройних сил.