СБУ затримала на Донеччині дев’ятьох терористів

22 Жовтня 2014, 18:12

Контррозвідка Служби безпеки України за дві доби затримала дев’ятьох терористів "ДНР". Про це повідомили в прес-службі СБУ.

Згідно з повідомленням, серед затриманих – колишній працівник внутрішніх справ України, який в квітні поточного року перейшов на бік терористів і здійснював чергування на блокпостах поблизу Слов'янська. Екс-правоохоронець налагодив роботу з ремонтної майстерні, де його бригада обслуговувала і відновлювала військову техніку бойовиків, яку використовували проти сил антитерористичної операції.

Також під Краматорськом оперативна група контррозвідки затримала громадянина України на прізвисько "Вінік". Встановлено, що 25-річний місцевий житель вступив в групу бойовика "Осавула", яка входила в бандитське формування "Бабая". Зловмисник безпосередньо брав участь у захопленні адмінбудівель, збройному патрулюванні на блокпостах ДНР. Також затриманий збирав розвіддані про кількісний склад, автотранспорт, бронетехніку і маршрути переміщень українських військових.

СБУ затримала також підпільного інформатора ДНР, який, маскуючись серед мирних жителів Маріуполя, виконував окремі завдання терористів для цілеспрямованого збору інформації про українських силовиків, озброєнні, техніці, артилерійських розрахунках.

Зараз тривають оперативно-слідчі дії в рамках статті 258 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, за три тижні СБУ затримала понад 100 бойовиків з вибухівкою.