Екс-заступників голів ОДА підозрюють у залученості до газових схем Курченка

21 Жовтня 2014, 15:19

Колишніх заступників голів Київської, Черкаської та Харківської областей притягують до відповідальності за підозрою у пособництві під час розкрадання газу для потреб населення. Про це повідомили у прес-службі Генпрокуратури.

"Однією зі схем злочинної діяльності було привласнення у період з 2009 по лютий 2014 року за пособництва службових осіб Кабінету Міністрів, профільних міністерств, аукціонного комітету та обласних державних адміністрацій скрапленого газу для потреб населення за заниженими пільговими цінами, різниця яких із реальною ринковою вартістю відповідних обсягів реалізації скрапленого газу склала понад 2 млрд грн", – йдеться у повідомленні.

Також повідомили, що злочин пов'язують із діяльністю бізнесмена Сергія Курченка.

"На сьогодні до кримінальної відповідальності за фактами привласнення державного майна в особливо великих розмірах за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу, притягують трьох колишніх заступників голів обласних державних адміністрацій, а саме Харківської, Київської та Черкаської областей", – додали у тексті.

Окрім того, у ГПУ зазначили, що слідство триває та перевіряють причетність до злочинної схеми інших посадових осіб.

Як повідомлялось, 19 серпня Генпрокуратура визнала СЄПЕК Сергія Курченка злочинною організацією.

Також відомо, що Генпрокуратура оголосила підозру голові спостережної ради ГК "СЄПЕК" Курченку у спільному з іншими особами розкраданні майна державного підприємства ПАТ “Укргазвидобування”. Шляхом здійснення протиправних господарських операцій купівлі-продажу скрапленого газу інтересам держави було завдано збитків в особливо великих розмірах на загальну суму понад 1 млрд гривень. Після цього Курченко оголосив себе "жертвою режиму".

Також стало відомо, що у Німеччині й Австрії розпочали розслідування фінансових схем Курченка.

Нагадаємо, 8 жовтня у СБУ повідомили, що Курченко отримав громадянство РФ.