На Дніпропетровщині затримали терориста, який планував підірвати ОДА

20 Жовтня 2014, 18:32

У Дніпропетровську Служба безпеки України в результаті спецоперації затримала на конспіративній квартирі одного з бойовиків  терористичної організації «ДНР», уродженця та мешканця м. Марганця Дніпропетровської області 1984 року народження. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

Під час обшуку у його помешканні вилучили 20 кг пластиду у вигляді голови богатиря із детонаторами всередині, пістолет «ПМ» та посвідчення працівника «генеральної прокуратури ДНР».

«Встановлено, що злочинець  із позивним «Рем» брав участь у бойових діях на боці сепаратистів та очолював терористичну групу, яка підпорядковується бойовику «Сармату», – йдеться у повідомленні СБУ.

Крім того, у відомстві додали, що «Сармат» відрядив «Рема» до Дніпропетровська із завданням здійснити 3 вибухи – на складі паливно-мастильних матеріалів у військовому містечку ЗС України, біля Дніпропетровської   ОДА та поряд із представницьким офісом у центрі міста.

«Прокуратурою Дніпропетровської області розпочате кримінальне провадження за ч.1 ст. 258-3 та ч.1 ст. 258 Кримінального кодексу України. Затриманому суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Тривають слідчі дії», – резюмували в СБУ. 

Нагадаємо, 16 жовтня в Одеській області працівники Служби безпеки України знешкодили екстремістську групу, яка мала вчинити низку терористичних актів та організувати акції протесту з метою дестабілізації ситуації в регіоні.