Координатор «ОПОРи»: У провладних сил немає системної протидії проти одіозних кандидатів

20 Жовтня 2014, 17:25

Єднання влади й політсил Майдану проти одіозних кандидатів малопомітне. Про це в коментарі Тиждень.ua заявила Ольга Айвазовська, координатор громадянської мережі «ОПОРА».

«Я б не сказала, що вони єднаються проти одіозних кандидатів. Наприклад, в окрузі, де балотується Олесь Довгий, від влади немає єдиного кандидата», – заявила Айвазовська.

За її словами, проблема узгодження кандидатів між політсилами Майдану залишається особливо гострою щодо протидії шарлатанам.

«У деяких округах сили Майдану об’єдналися у боротьбі проти опозиції. Але немає системного й далекоглядного підходу, аби не допустити до Ради одіозних осіб», – вважає Айвазовська.

За її словами, в ОПОРі не можуть встановити мотиви відсутності сильних конкурентів до одіозних кандидатів з боку влади.

«Ми можемо зафіксувати лише факт, що невисунення єдиного кандидата може привести, що до Ради пройдуть одіозні особи», – заявляє координатор громадянської мережіє.

Як повідомлялось, станом на 16 жовтня громадські активісти ОПОРи зафіксували в Україні 63 інциденти з ознаками підкупу виборців та 35 випадків застосування адмінресурсу.

Як відомо, в Україні вже зафіксовано близько 30 випадків, коли самовисуванці без погодження використовують символіку влади.