Містраль “Владивосток” вийшов із французького порту і відправився на навчання

17 Жовтня 2014, 20:33

У п'ятницю, 17 жовтня, о 11.30 перший корабель типу «Містраль» «Владивосток» покинув порт Сен-Назера. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Згідно з повідомленням, «Містраль» відправився на навчання. Ще один вихід у відкрите море запланований у неділю.

Це вже треті за рахунком навчання російських моряків на «Містралі» у відкритому морі. Зазначимо, що 13 жовтня на сайті порту Сен-Назер повідомлялося, що вихід був запланований на 17 жовтня, однак пізніше ця інформація з календаря порту зникла.

16 жовтня, в перший день саміту "Азія-Європа", президент Франції Франсуа Олланд заявив у Мілані, що «Містралі» будуть поставлені Росії тільки за умови повного припинення вогню.

Також нагадаємо, що 13 жовтня офіційний представник МЗС Франції Ромен Надаль заявив, що французька сторона передасть росіянам "Владивосток" лише за умови дотримання перемир'я на Донбасі, зокрема припинення вогню та політичного розв'язання конфлікту.

Як відомо, Франція має прийняти рішення щодо "Містралів" до кінця жовтня.

Раніше Франція з урахуванням ситуації в Україні визнала невідповідними умови для постачання Росії першого вертольотоносця типу "Містраль".

Нагадаємо, що Франція має чинний контракт з Росією на будівництво чотирьох вертольотоносців типу "Містраль", які можуть використовуватися для Чорноморського флоту РФ.

Раніше президент Франції Франсуа Олланд заявив, що його країна не припинятиме військової співпраці з Росією.

Також нагадаємо, що в липні у Парижі протестували проти продажу "Містралей" до Росії.