В “Укрзалізниці” вилучили мільйони готівки і офшорні документи

16 Жовтня 2014, 18:09

СБУ спільно з Генпрокуратурою провели 19 обшуків в "Укрзалізниці" і вилучила понад 7 мільйонів гривень і 1 доларів мільйон готівкою. Про це повідомив в інтерв'ю телеканалам глава СБУ Валентин Наливайченко, інформує прес-служба відомства.

За словами Наливайченка, в "Укрзалізниці" "роками діяв синдикат з відмивання грошей".

"Його небезпека в тому, що кожний залізничний вокзал, кожне підприємство-постачальник залізниці, страхові компанії – все це було вибудовано злочинцями від влади в єдину систему відмивання і розкрадання коштів держпідприємства", – розповів глава СБУ.

Він додав, що спільно з ГПУ "понад 100 співробітників протягом одного дня зрізали верхівку такого синдикату".

"Під час обшуків, проведених сьогодні тільки у одного з керівників підприємства, в тому числі у приватних помешканнях та гаражах, слідчими задокументовано та вилучено понад 7 мільйонів гривень і більше 1 мільйона доларів готівкою, а також офшорна документація", – повідомив Наливайченко.

За його словами, вилучена документація свідчить "про існування дійсно величезного злочинного механізму".

Наливайченко заявив, що слідчі дії тривають, і на черзі – перевірки в інших галузях і міністерствах.

Як повідомлялося раніше, 16 жовтня працівники СБУ проводили обшук в офісі "Укрзалізниці".

Також нагадаємо, що прем’єр-міністр Арсеній Яценюк дав доручення провести перевірку "Укрзалізниці", на час якої від обов’язків відсторонили директора відомства Остапюка.

На час антикорупційного розслідування обов'язки генерального директора "Укрзалізниці" замість відстороненого Бориса Остапюка виконуватиме його перший заступник Максим Бланк.