СБУ затримала бойовика, який готував теракти проти українських політиків

16 Жовтня 2014, 16:48

У Маріуполі працівники Служби безпеки України затримали небезпечного диверсанта, який за завданням терористів готував диверсії проти політичних діячів України під час їхнього перебування у зоні АТО. Про це 16 жовтня повідомили у прес-службі відомства.

За даними СБУ, затриманий – громадянина України «Ш», 1972 року народження, серед бойовиків відомий за прізвиськом «Осетин».

З травня злочинець брав участь в терористичній діяльності у складі незаконного збройного формування під командуванням військового коменданта Маріуполя – т.зв. «Чечена». За «сумлінне» виконання наказів – проведення низки диверсійних операцій, ватажок нагородив «Осетина» іменною вогнепальною зброєю.

«Після звільнення Маріуполя бойовик, зачаївшись у місті та переховуючись на орендованій квартирі, підтримував зв’язок з терористами та виконував їхні доручення – збирав інформацію про розташування українських військових, правоохоронців, проведення масових акцій, мітингів.Найближчими днями бойовик планував виїхати з міста та у складі диверсійної групи «ДНР» організувати низку збройних замахів на політичних діячів, які приїжджали до зони АТО», – йдеться у повідомленні СБУ.

«14 жовтня ц.р. оперативна група контррозвідки СБУ озброєного бойовика затримала, вилучила у нього вогнепальну зброю та велику кількість набоїв до неї. У рамках ст. 263 та 258 Кримінального кодексу України тривають оперативно-слідчі дії», – резюмували в повідомленні.

Нагадаємо, у липні на блокпосту поблизу прикордонного населеного пункту Новоазовськ Донецької області був затриманий помічник лідера маріупольських бойовиків – "Чечена" – Андрій Левін.