У Вінниці родичі бійців АТО перекрили рух, вимагаючи ротації

16 Жовтня 2014, 16:33

У Вінниці матері й дружини військових, які зараз перебувають в зоні проведення АТО, перекривали рух транспорту центральної вулиці міста, вимагаючи проведення ротації.

Вони тримали плакати із написами: «Вимагаємо ротації 9-го батальйону» і ходили по пішохідному переходу, вимагаючи ротації для своїх чоловіків та синів. Пізніше до протестувальників вийшов перший заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Андрій Гижко, який перервав зустріч із делегацією посольства США й запросив усіх учасників протесту до себе для розмови.

Жінки звільнили перекриту вулицю та усією делегацією піднялись з ним до зали засідань облдержадміністрації. До них також викликали представників Вінницького обласного військового комісаріату. У залі жінки повторили свої вимоги щодо повернення мобілізованих чоловіків додому. Заступник воєнкома переконав їх, що 9-й батальйон мають найближчим часом вивести з зони АТО для відновлення боєздатності.

Нагадаємо, 15 жовтня у Львові родичі військових блокувати рух транспорту в центрі міста впродовж шести годин, вимагаючи ротації.