Блокпост на Бахмутці розблоковано, терористи відступили – РНБО

16 Жовтня 2014, 14:00

Підрозділи Нацгвардії та Збройних Сил провели спільну операцію з деблокування блокпосту на трасі на перехресті Золоте-Хороше-Сміле, де протягом двох днів точилися бої. Про це повідомили в Інформаційно-аналітичному центрі (ІАЦ) РНБО.

"Українські військові відбивали напад бойовиків артилерією та важкою технікою. Ворог зазнав значних втрат в живій силі та техніці і був змушений відступити. Крім того, на блокпост сил АТО надійшло підкріплення. Українським військовим поновлено боєкомплект, вони забезпечені питною водою та продуктами харчування. Посилюється інженерне облаштування позицій", – зазначили в ІАЦ.

Нагадаємо, 15 жовтня голова Луганської ОДА Геннадій Москаль заявив, що під Бахмутівкою понад сто бійців АТО потрапили в оточення, а також українські сили втратили значну кількість бронетехніки. Крім того, Москаль заявив, що з українського боку є загиблі та поранені, а ситуацію назвав критичною.

Пізніше у прес-центрі АТО підтвердили факт боїв під Бахмутівкою, а ситуацію охарактеризували як "складну, але контрольовану".