Вчора Луганщина залишилася без світла та води через бої у районі Бахмутки

16 Жовтня 2014, 11:00

Внаслідок руйнації лінії електропередач у районі автодороги "Бахмутка", де тривають бої, спрацював аварійний захист на ТЕС у Щасті та вся територія Луганської області залишилася без електроенергії протягом кількох годин у середу ввечері. Про це повідомили у прес-службі голови Луганської ОДА Геннадія Москаля.

"Вчора о 19:10 внаслідок бойових дій між Збройними силами України та 32 окремим козачим округом так званого “Війська донського” під керуванням Дрьомова у районі автодороги "Бахмутка" зруйнували лінію електропередач. На ТЕС у місті Щастя (28 км від місця пошкодження) спрацював аварійний захист, було відключено два енергоблоки, внаслідок чого вся Луганська область – і контрольована Україною, і контрольована "ЛНР" – залишилася без електропостачання", – йдеться у заяві.

За інформацією у повідомленні, зник мобільний зв’язок та інтернет, припинено водопостачання.

"Завдяки оперативним діям працівників ДТЕК, які обслуговують ТЕС міста Щастя, через кілька годин вдалося запустити 2-й енергоблок і переключити одну лінію на Сєвєродонецьк, Лисичанськ та частину Луганської області. Інша частина області поки що залишається без електроенергії, яка буде відновлена найближчим часом", – додали у тексті.

"Нас дивує позиція НЕК "Укренерго", яка дала команду в першу чергу відновити електропостачання території, яку контролює "ЛНР", – зазначили у прес-службі Москаля.

Також повідомили, що наразі відновити лінію електропередач над "Бахмуткою" – неможливо через активні бої.

"За останній час працівники Обленерго неодноразово потрапляли під обстріли бойовиків під час відновлювальних робіт. Четверо з них були вбиті, троє важко поранені", – додали у тексті.

Нагадаємо, 15 жовтня голова Луганської ОДА Геннадій Москаль заявив, що під Бахмутівкою понад сто бійців АТО потрапили в оточення, а також українські сили втратили значну кількість бронетехніки. Крім того, Москаль заявив, що з українського боку є загиблі та поранені, а ситуацію назвав критичною.

Пізніше у прес-центрі АТО підтвердили факт боїв під Бахмутівкою, а ситуацію охарактеризували як "складну, але контрольовану".