Укрзалізниця: Через дії АМКУ поїзди взимку можуть залишитися без опалення

15 Жовтня 2014, 23:18

Державна адміністрація залізничного транспорту України заявляє, що через дії Антимономольного комітету пасажирські поїзди, вокзали та залізничні станції взимку можуть залишитися без опалення. Про це заявив начальник правового департаменту "Укрзалізниці" Олег Тітов, повідомили у прес-службі відомства.

«Дії Антимонопольного комітету ведуть до того, що в зимовий період пасажирські перевезення можуть бути паралізовані через відсутність опалення у поїздах. Крім того, з цієї ж причини може бути паралізована робота вокзалів та станцій», – наголосив Тітов.

До такої ситуації, зокрема, може призвести рішення АМКУ про призупинення проведення конкурсу із закупівлі вугілля державним підприємством «Укрзалізничпостач». В Укрзалізниці таке рішення розцінюють «не інакше, як диверсію і дію всупереч інтересам держави».

За словами Тітова, проведення конкурсу із закупівлі вугілля, що має велике соціальне значення, було призупинене Антимонопольним комітетом через скаргу невідомого приватного підприємства на дії ДП «Укрзалізничпостач» щодо оголошення конкурсу із закупівлі вугілля. При цьому дана компанія видобутком вугілля не займається, не подавала заявку на участь у конкурсі і навіть не висловлювала таких намірів, наголошують у відомстві.

В Укрзалізниці стверджують, що, відповідно до законодавства України, АМКУ не мав права розглядати і навіть приймати дану заяву до розгляду.