Москаль: явка на виборах на Луганщині не перевищить 40%

15 Жовтня 2014, 16:39

Голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль очікує під час виборів на Луганщині явку у межах 35-40 %. Такі прогнози він озвучив на зустрічі з першим радником Посольства Франції в Україні Фредеріком де Туше та експертом по виборах із питань розв’язання кризових ситуацій при державних органах української влади Посольства Франції в Україні Жаном Франсуа Бужаном, йдеться на офіційному сайті Москаля.

«У зв’язку з бойовими діями ми не очікуємо великої явки на виборах. Якщо в області збережеться нинішня ситуація, явка, за нашими прогнозами, буде 35-40 відсотків, а якщо ситуація погіршиться, – виборців буде ще менше», – заявив Москаль.

Також повідомляється, що представники Посольства Франції прибули на Луганщину для ознайомлення з ситуацією, зокрема для вивчення можливостей допомоги переселенцям із окупованих територій.

Як відомо, в Україні 26 жовтня відбудуться дострокові парламентські вибори. ЦВК утворила 213 окружних виборчих комісій. Загальна чисельність мажоритарних округів – 225, 12 з яких припадають на Крим.

30 вересня Центрвиборчком завершив реєстрацію кандидатів у депутати в одномандатних виборчих округах.

Також у ЦВК сподіваються, що вибори зможуть відбутися у половині одномандатних виборчих округів Донбасу.