З Криму йдуть деякі російські банки – ЗМІ

15 Жовтня 2014, 09:55

Російський Промрегионбанк закриває єдиний офіс у Криму після двох місяців роботи на півострові. Про це повідомили з посиланням на прес-службу банку.

"Закриття офісу в Сімферополі – це вимушений крок, пов'язаний із загостренням зовнішньополітичної обстановки і посиленням системних ризиків для банку і його партнерів як на території Криму, так і в інших російських регіонах. Бажаючи зберегти стабільність у роботі і довіру клієнтів, керівництво Промрегионбанку прийняло рішення про закриття ККО "Сімферопольський", – зазначили у прес-службі.

Російські журналісти повідомляють, що великі російські банки не працюють у Криму від початку окупації через санкції, а загалом на півострові ведуть роботу менше 30 російських, переважно регіональних, банків. 

Також зазначили, що це вже другий випадок закриття представництва у Криму в жовтні. Раніше з Криму пішов Донинвестбанк через втрату ліцензії на роботу.

"Крим на перевірку виявився не таким привабливим, як здавалося: ціни на оренду, як у Москві, а от населення набагато менше 2 млн осіб на весь півострів", – повідомили журналістів джерела у центральному офісі Промрегионбанку.

Нагадаємо, Нацбанк України 6 травня призупинив діяльність усіх українських банків у Криму до завершення окупації.