Терористи “Бєса” відійшли від Дебальцевого до Горлівки

14 Жовтня 2014, 09:25

Терористи, підконтрольні Ігорю Бєзлєру ("Бєсу"), залишили блокпости під Дебальцевим та відійшли до Горлівки. Про це повідомив координатор групи "Інформаційний опір" (ІО) Дмитро Тимчук на сторінці у мережі Facebook.

"Підрозділи, підконтрольні ватажкові терористів І. Бєзлєру ("Бєс"), залишили низку блокпостів на правому фланзі Дебальцевського плацдарму і відійшли до району н.п. Горлівка на раніше займані укріплені позиції", – написав Тимчук.

За його словами, у зв'язку з цим керівництво "ДНР" зажадало від Бєзлєра пояснень, однак він не аргументував відхід своїх загонів від Дебальцевого.

Окрім того, за інформацією ІО, ідея терористів створити спецзагони з колишніх працівників міліції – провалилася.

"Спроба керівництва "ДНР" створити з них (екс-міліціонерів – Ред.) "спеціальні підрозділи" зазнала фіаско через моментальне дезертирство понад 2/3 особового складу створюваних підрозділів", – наголосив Тимчук.

Також, за його словами, місцеві терористи почали вступати у конфлікти зі штатними російськими військовими через металобрухт, який залишився від знищеної у боях техніки.

"На територіях, підконтрольних "ЛНР", організовують масовий централізований збір металобрухту у вигляді підбитої техніки та озброєнь, що не підлягають відновленню. Для цього з числа місцевих жителів формують спеціальні "металобрухтні" команди. Ці команди працюють у районах, де йшли особливо запеклі бої. На цьому ґрунті відзначають конфлікти з російськими військовослужбовцями, які прагнуть евакуювати підбиту штатну техніку своїх підрозділів на територію РФ", – завершив координатор ІО.

Нагадаємо, серед терористів на Донбасі загострилися конфлікти через владу в "республіках".