Строковики під АП вже намітингувалися і повертаються у військову частину

13 Жовтня 2014, 23:37

Частина строковиків організованими групами завершили пікет біля Адміністрації президента і поїхали на автобусах назад у військову частину.

Разом з тим відзначається, що більшість мітингувальників солдатів продовжують залишатися на Банковій.

При цьому перший заступник глави Адміністрації президента України Геннадій Зубко продовжує закликати строковиків повертатися в частину і натякає на відповідальність за пікет тим, хто залишиться на мітингу.

Зокрема, він зазначив, що розуміє бажання строковиків про дембель, тому що їх чекають вдома, але як аргумент навів, що їм виплачують більше, ніж тим, хто сьогодні в цивільному на роботі".

"До тих людей, які сьогодні повернуться у військову частину, не будуть застосовані жодні санкції", – сказав Зубко. 

Він також пообіцяв, що ситуація в країні може змінитися після візиту президента Порошенка в Мілан 16 жовтня, після чого можна буде спілкуватися з солдатами. 

Також, за його словами, строковики не будуть відправлені в зону АТО.

Як відомо, у понеділок, 13 жовтня, кілька сотень військових Нацгвардії з-під Києва прийшли до Адміністрації президента з вимогою демобілізації. Вони стверджують, що переслужили свій термін на півроку.

Також нагадаємо, що солдати-строковики 13 жовтня мітингували у Харкові.

Тим часом, командувач Національної гвардії України Степан Полторак назвав вимоги строковиків щодо демобілізації "абсолютно незаконними".