В ООН вирішили збільшити допомогу на відновлення Донбасу

13 Жовтня 2014, 23:16

В Організації об'єднаних націй вирішили збільшити допомогу на відновлення Донбасу. Про це заявила заступник постійного представника програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні Ініта Пауловіч під час візиту в Сєвєродонецьк.

"Враховуючи складну ситуацію, ми переглянули наші плани і вирішили збільшити допомогу, спрямовану на відновлення регіону і підтримку людей, що опинилися в складних умовах", – зазначила Пауловіч.

Як наголошується, представник програми ООН відвідала регіон з метою представлення третьої фази проекту "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду", який надасть місцевим громадам більше 700 тис. доларів на підтримку проектів, спрямованих на відновлення регіону.

За даними прес-служби ООН, ПРООН спільно з ЄС підтримає проекти громад, спрямовані на відновлення в 8 районах області, які зараз вважаються відносно безпечними, і надасть підтримку містам для розміщення внутрішньо переміщених осіб. Крім того, проект ПРООН-ЄС буде впроваджувати програму з реінтеграції внутрішньо переміщених осіб.

Нагадаємо, станом на 10 жовтня, в ООН зафіксували 402034 внутрішніх переселенці із зони антитерористичної операції в інші регіони України та 427004 біженці в сусідні країни.