СБУ затримала диверсанта «Краба», який готував теракти в зоні АТО

13 Жовтня 2014, 13:11

Контррозвідка Служби безпеки України спільно з бійцями батальйону «Азов» затримала небезпечного диверсанта, який виконував в зоні АТО завдання ватажків терористів так званої «ДНР». Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

Затриманий є громадянином України П., 1980 року народження, на прізвисько «Краб».
Зловмисник за завданням «ДНР» організовував диверсії на звільнених територіях з метою поширення паніки серед місцевого населення і дестабілізації ситуації.

Слідчі СБУ встановили, що в липні-серпні в складі батальйону «Восток» зловмисник брав участь у терористичній діяльності на стороні «ДНР» в районі населеного пункту Піски поблизу Донецька.

У вересні «Краб» повернувся на контрольовану українськими військовими територію. Маючи окремі завдання і детальні інструкції від ватажків терористів з організації підривних акцій в мирних містах Донецької області, зловмисник створив мережу інформаторів і здійснював збір розвідданих для вибору місць найбільшого скупчення людей для здійснення терактів.

Після виконання завдань злочинцю пообіцяли «підвищення». Оскільки він мав спеціальність танкіста, його мали призначити на посаду за фахом в одному з чеченських незаконних збройних формувань із зарплатою в 60 тис. грн замість 5 тис. грн на місяць, які він отримував в батальйоні «Восток». В рамках ст. 258-3 Кримінального кодексу України стосовно затриманого тривають оперативно-слідчі дії.  

Нагадаємо, раніше в зоні АТО затримали диверсанта, в терористичних колах відомого за позивним «Волк».