Путін доручив відкликати війська з “навчань” у Ростовській області

12 Жовтня 2014, 10:31

Президент РФ Владімір Путін доручив Міноборони повернути до місць постійної дислокації війська, що проходили навчання на полігонах в Ростовській області.

Відповідне доручення він дав під час робочої зустрічі з міністром оборони Сєргєєм Шойгу після оперативної наради глави держави з постійними членами Ради безпеки РФ.

"Міністр доповів верховному головнокомандувачу про завершення річного періоду навчання на полігонах Південного військового округу", – повідомив прес-секретар президента Дмітрій Пєсков.

"За результатами доповіді Путін доручив приступити до повернення військ до місць постійної дислокації", – сказав він.

"В цілому йдеться про 17,6 тис. військовослужбовців, які влітку проходили навчання на полігонах в Ростовській області", – додав Пєсков.

Як відомо, МЗС Росії продовжує заявляти, що російські військовослужбовці не беруть участь в конфлікті в Україні.

Нагадаємо, за інформацією з різних джерел, на Донбасі воюють кілька тисяч військових з РФ. Так, головнокомандувач сил НАТО в Європі Філіп Брідлав заявляв, що на Донбасі наразі залишається чотири російські батальйонно-тактичні групи.

Згодом у НАТО заявили про частковий відхід з території України військ РФ. Однак 2 жовтня представник НАТО підполковник Джей Джанзен заявив, що що сотні військових РФ досі перебувають на Донбасі, а близько 20 тисяч все ще знаходяться поблизу від кордону Росії зі східною Україною.

Тим часом, росіяни намагаються позбутися будь-яких доказів присутності своїх військових на Донбасі.