Військова прокуратура не буде займатися «дезертирством» загонів МВС

10 Жовтня 2014, 17:04

Генпрокуратура не буде займатися розслідуванням переміщення загонів МВС  і батальйону «Київ-2», про які розповів голова Луганської ОДА Геннадій Москаль. Про це у коментарі Тиждень.ua заявив Павло Богуцький, начальник

військової прокуратури Південного регіону.

 «Військова прокуратура обставинами, які зазначені у заяві голови Луганської ОДА з приводу батальйону «Київ-2» займатися не буде, бо це не входить до наших повноважень. У даному разі бійці батальйонів є працівниками МВС, але не є військовослужбовцями, тому військова прокуратура не має рішень стосовно цих осіб. На працівників міліції поширюється дисциплінарний статут МВС», – заявив він.

За його словами, у цьому випадку не можна говорити про дезертирство.

«Якщо це дійсно трапилося, то це залишення місця виконання своїх обов’язків, але не дезертирство, бо, повторюю, міліціонери не є військовослужбовцями. У нас немає підстав займатися цим питанням.

За його словами, тут уже є інформація, яка суперечить одна одній.

«У цій ситуації повинен розібратися міністр внутрішніх справ у силу наданих йому повноважень», – заявив він.

Як повідомлялось, 10 жовтня голова Луганської ОДА Геннадій Москаль заявив про дезертирство двох загонів МВС та частини батальйону «Київ-2».

У зв’язку з цим Москаль звернувся до генпрокурора Віталія Яреми з проханням дати правову оцінку діям цих «правоохоронців» і притягнути їх до відповідальності.

Водночас, Командир батальйону "Київ-2" Богдан Войцеховський заперечив заяву Москаля про вихід загонів із зони АТО. Про це він заявив по телефону в прямому ефірі телеканалу "112".

У свою чергу радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко підтвердив, що інформація Москаля про дезертирство батальйонів МВС в Попаснянському районі Луганської області не відповідає дійсності.