Засідання Київради пікетує 300 людей, вимагаючи не допустити “дерибану” землі

9 Жовтня 2014, 11:22

Київський міський голова Віталій Кличко відкрив сьогоднішнє чергове засідання Київради.У залі засідань зареєстрований 81 депутат.

На розггляд Київради винесено близько 90 проектів рішень, з яких близько 20 – загальні питання, є також питання власності. Значну частину порядку денного займають питання містобудування та землекористування.

Біля Київської обладміністрації, де відбуватиметься засідання Київради, зібралось близько 300 активістів, які вимагають скасувати рішення про конфліктні землевідводи, не допустити подальшого «дерибану» землі, а також звільнити керівництво КП “Київтранспарксервіс”.

Переважна більшість людей пікетують сесію Київради у зв'язку із земельними питаннями. Багато хто з них тримає прапори партії Радикальної партії.

Біля входу до адміністративної будівлі також зібрались підприємці, які пов'язані з паркувальним бізнесом. Вони вимагають звільнити директора “Київтранспарксервісу” Мурада Магомедова та його заступника Ігоря Астахова. Підприємці мають намір пройти на засідання сесії, щоб донести свої вимоги до мера міста та депутатів ради.

Власникам автостоянок запропонували створити ініціативну групу, членів якої пропустять до будівлі. Згодом група була сформована і зайшла до будівлі ОДА. Решта підприємців залишилась очікувати біля входу до адмінбудівлі.

Вхід до обладміністрації у посиленому режимі охороняють працівники міліції.

Нагадаємо, у вересні Київська міська рада погодила продаж земельної ділянки в центрі столиці на бульварі Шевченка за 2,8 млн грн.

Відповідно до цього рішення землю продають для експлуатації та обслуговування будівлі з закладами громадського харчування, офісними та торговельними приміщеннями.