У Київраді пояснили, чому в деяких районах досі немає гарячої води

8 Жовтня 2014, 23:31

Гарячу воду в київські будинки подають всі теплоелектростанції столиці, крім ТЕЦ-6, яка опалює Троєщину, Оболонь та Райдужний масив. Про це на брифінгу заявив секретар Київської міської ради Олексій Резніков.

"Фактично в усіх районах, які забезпечуються не ТЕЦ-6, а іншими станціями, гаряча вода почала подаватися, тому що є можливість нагріву цієї води робити за рахунок мазуту, вугілля та інших, ніж газ, енергетичних джерел", – сказав він.

За його словами, ТЕЦ-6 постачає гарячу воду в Деснянський район, на Оболонь та Райдужний та може працювати винятково за рахунок газу.

Водночас Резніков наголосив, що столична влада вже провела всі можливі переговори з урядом щодо постачання газу, проте позитивних результатів поки що досягнути не вдалось.

"Із невідомих нам причин є пряма вказівка заборони подавати газ на ТЕЦ-6. Ми знаємо точно, що газ є, але його штучно не подають на ТЕЦ-6", – підкреслив секретар Київради.

Як повідомлялося, раніше НАК "Нафтогаз України" відмовився постачати газ київським ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6, які обслуговує ПАТ "Київенерго",  без погашення заборгованості в сумі 1,24 млрд грн. 

Нагадаємо, 8 жовтня прем'єр міністр України Арсеній Яценюк заявив, що уряд взяв на себе виплату боргів столиці за споживання природнього газу.