Опалювальний сезон у Києві розпочнеться з листопада

8 Жовтня 2014, 15:08

Опалювальний сезон у Києві розпочнеться в перших числах листопада. Про це під час прес-конференції повідомив директор СВП "Київські теплові мережі" ПАТ "Київенерго" Євген Глушак.

"Київ почне опалювальний сезон з настанням низьких середньодобових температур. За прогнозами синоптиків, до листопада в Україні збережеться тепла температура повітря. Тому опалювальний сезон у Києві розпочнеться в перших числах останнього місяця осені", – заявив Глушак.

Керівник Київенерго також зазначив, що у його компанії вже готові забезпечити киян теплом на 99%.

Київенерго видало акти готовності до опалювального сезону 73,8% житловим будинкам столиці. При цьому, 11% житлових будинків, 10% лікувальних закладів, 2% дитячих закладів і 8% шкільних закладів ще не викликали фахівців компанії для перевірки готовності будівель до опалювального сезону.

За словами Глушака, тепло отримають усі, але лише після перевірки заявлених тепломереж.

"Ми зробимо все від нас залежне, щоб температура повітря в житлових приміщеннях не знижувалася нижче 18 грудусів", – наголосив він.

За даними Глушака, витрати ПАТ "Київенерго" на фінансування інвестиційної та ремонтної кампанії на сьогодні досягнули 165,3 млн грн, що на 14,5% більше, ніж за аналогічний період 2013 року. Основні роботи по підготовці до ОЗП в тепловому господарстві включають капітальні ремонти і реконструкцію (повну заміну) ділянок тепломереж, гідравлічні випробування тепломереж, ремонт теплопунктів, агрегатів станцій теплопостачання, котелень та ТЕЦ.

Як повідомлялося, раніше НАК "Нафтогаз України" відмовився постачати газ київським ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6, які обслуговує ПАТ "Київенерго",  без погашення заборгованості в сумі 1,24 млрд грн. 

Нагадаємо, 8 жовтня прем'єр міністр України Арсеній Яценюк заявив, що уряд взяв на себе виплату боргів столиці за споживання природнього газу.