Уряд змінив термін дії акредитації українських вишів

7 Жовтня 2014, 18:57

Кабінет міністрів України змінив терміни дії сертифікатів про акредитацію навчальних закладів. Про це йдеться в постанові Кабміну №507 від 27 травня 2014 року.

Цим документом уряд вніс зміни до положення про акредитацію вищих навчальних закладів і спеціальностей у вищих навчальних закладах та вищих професійних училищах.

Тепер сертифікат про акредитацію навчального закладу (напрями підготовки, спеціальності) вперше видають строком на п'ять років, при проведенні другої і наступних акредитацій – на десять років.

Раніше термін дії сертифіката про акредитацію установи (спеціальності) для вищих навчальних закладів, що мають статус національного, становив 10 років, інших навчальних закладів та відокремлених підрозділів навчальних закладів – п'ять років.

Кабмін також встановив, що повторне проведення акредитації у разі негативного рішення акредитаційної комісії можливе за умови усунення причин відмови в акредитації.

Порушення державних вимог, які не були усунені протягом шести місяців, є підставою для анулювання сертифіката про акредитацію закладу.

Позначки: